Ziua de 24 Ianuarie a fost ziua unei generaţii care a făcut istorie. Noi rememorăm în fiecare an Unirea, dar Unirea este un cuvânt care depăşeşte limitele impuse de timp şi spaţiu, creează o legătură profundă între românii din toate locurile şi din toate timpurile. În Unire există o forţă spirituală care străbate peste veacuri mărturisind ceea ce are mai de preţ neamul românesc: credinţa, tradiţia şi verticalitatea românilor.Românii de pretutinteni sunt cu gândul aici, în ţara lor, România, în această zi.

          Spre ei trimitem un gând frumos într-o carte dăruită din inimă de copil.

          De aici, din Şcoala Gimnazială nr.178 zboară spre tine, dragă române, o carte, o carte a unirii dintre un copil din Bucureşti şi diasporă! Citeşte şi simte româneşte!     

         Proiectul “Te caută o carte, zburând spre tine” desfăşurat de INSTITUTUL „EUDOXIU HURMUZACHI” PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI are ca scop colectarea de volume de beletristică şcolară.  Cartea donată de un elev din România va ajunge la un copil român care locuieşte în afara graniţelor ţării. Şcoala noastră s-a alăturat cu mare interes acestui proiect, cadrele didactice, alături de elevi, strângând un număr semnificativ de volume. Acestea vor ajunge la diaspora din oraşul Paris, Franţa şi Eindhoven, Olanda.

     Scopul proiectului este crearea unei  comunicări între copiii români, indiferent de locul unde trăiesc, precum şi menţinerea vie a limbii române în sufletele tuturor.

Director Şcoala Gimnazială nr.178,

Prof. Paizan Daniela

DISTRIBUIȚI