Ora de programare 5-11.12. 2016

0
1222

Hour of Code este o iniţiativă internațională a Computer Science Education Week şi Code.org pentru a iniția milioane de studenţi, elevi în tehnologia computerelor si în programare cu ajutorul unei ore globale de programare.

În perioada 5 – 11 Decembrie 2016 s-a desfășurat în întreaga lume Ora de Programare (în engleză Hour of Code). Ca și inițiativa europeană Code Week, acest eveniment promovează educația în domeniul programării.

Elevii si cadrele didactice din școala noastră au participat în cadrul acestui proiect internațional cu un feedback impresionant de la elevi, profesori si părinți.

Resurse suplimentare pentru elevi

Codecademy: Învață programare într-un mod interactiv online, gratuit.

Code School: Înveți tehnologii web, în confortul propriului browser cu lecții video și provocări de rezolvat.

Scratch: Programare pentru copii: Cu Scratch, poți sa programezi propriile tale povești, jocuri si animații – împartașind creațiile tale cu alții, online. Gândit inițial pentru cei cu varste între 8 și 16 ani, este disponibil atât online cât si offline, cu editorul Scratch pentru computere Mac, Windows and Linux. Profesorii ar trebui să viziteze ScratchED, o comunitate online unde profesorii împartășesc povești, fac schimb de resurse, pun întrebari și gasesc răspunsuri.

Hopscotch: Aplicație pentru iPad, recomandată copiilor cu vârste peste 8 ani, cu o interfață simplă și intuitivă ce poate fi utilizată pentru a crea jocuri, animații și aplicații într-un mediu interactiv, colorat. Chiar si programatori mai tineri de 8 ani pot încerca aplicația Daisy Dinozaurul.

https://ro.code.org/

Galerie foto

 

 

 

DISTRIBUIȚI